Vers vlees

Voor ons varkensvlees kiezen we resoluut voor het ras Duroc d’Olives. Ons varkensvlees wordt geleverd door Verbeke uit Wingene.

De smaak en sappigheid van het Duroc d’Olives ras wordt bekomen dankzij het gebruik van pure grondstoffen (zoals tarwe, gerst, mais, en soja). Als bron voor vetstoffen krijgen DUROC D’OLIVES varkens olijfolie.

Olijfolie wordt in de medische wereld geprezen omwille van zijn gezonde vetzuursamenstelling. Het gebruik van olijfolie in het dagelijkse rantsoen heeft een rechtstreekse invloed op de gezondheid van de consument en een positief effect op  hart- en bloedvaten.

DUROC D’OLIVES varkensvlees is van Belgische bodem en voldoet aan de strengste normen inzake voedersamenstelling, rassenkeuze, traceerbaarheid, bioveiligheid, gezondheidsmanagement  en het dierenwelzijn.

DUROC D’OLIVES op het bord onderscheid zich door de smaak, sappigheid en het mooi bruin bakken.

171109-51

Blonde d’Aquitaine
Om een uitstekende kwaliteit te garanderen kiezen we voor het ras
Blonde d’Aquitaine. Wij kopen onze runderen aan Jan Dobbelaere uit Lotenhulle en eveneens eigenaar van bistro “De Filou” in Wingene, hij kweekt dit ras al meer dan 10 jaar met passie en liefde voor de stiel!!!  …. Het ras Blonde d’Aquitaine wordt tot 4-5 jaar afgemest, wat meestal langer is dan het gewone wit-blauw ras, waardoor het vooral niet geforceerd is. Voor we het vlees versnijden, blijft het eerst nog twee weken rijpen in de frigo. Zo zit er meer karakter in het vlees en krijgt de klant een goed, ouderwets biefstuk zoals vroeger op hun bord.

Duroc_dOlives

Duroc d’Olives
Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie. De effectieve herkomst van het Duroc varken is echter onduidelijk. Volgens sommige bronnen zou het rode ras oorspronkelijk via de slavenhandel vanuit Afrika naar het Amerikaanse continent getransporteerd zijn. Andere bronnen melden dan weer de import uit Europa via de 2de Amerika reis van Colombus naar Nova Scotia.